BVNF 12-13-14 december 2008


Impressie van het
Internationaal Natuurfotografie Festival 2008

Uniek in België
Live presentaties op groot scherm
Gerenommeerde internationale natuurfotografen
Fototentoonstellingen

De Bond Verantwoorde NatuurFotografie organiseerde op 13 en 14 december het "Internationaal Natuurfotografie Festival 2008" in het cc "Ter Dilft" te Bornem. Het Festival ging op de avond van 12 december van start met de prijsuitreiking van de grote ARGUS fotowedstrijd, waarbij BVNF gastheer was voor ARGUS en de genodigden op deze speciale avond. Zaterdag 13 en zondag 14 december werden, voor iedereen toegankelijk, de eigenlijke festivalpresentaties gehouden. Het werd een groot sukses met volle zalen, mooie presentaties en een geïnteresseerd publiek.

Heel veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit prachtige festival, aan alle sprekers, alle medewerkers, en aan alle bezoekers, voor hun grote inzet en hun enthousiasme.

Op verschillende pagina's van deze website zijn na afloop foto's van het festival toegevoegd aan de informatie over de presentaties. De info kun je daarbij nog eens teruglezen.

BVNF © Elfriede Le Docte

Opening van het festival door Marc Wuyts, voorzitter van BVNF - foto Elfriede Le Docte, BVNF

programma

Naast het projectieprogramma in de grote schouwburgzaal (450 plaatsen) waren er 3 bijzondere fototentoonstellingen te bekijken in de ruime gangen en foyers, gratis toegankelijk. Als eerste de nieuwe tentoonstelling van de 120 beste foto's van BVNF leden. Vervolgens de tentoonstelling van de ARGUS fotowedstrijd van 2008. Daarnaast was er ook de tentoonstelling 'Biodiversiteit in de Provincie Antwerpen – Countdown 2010’.

Er was doorlopend gedurende het weekend een interessante infobeurs met stands voor apparatuur en andere zaken op het gebied van natuur en natuurfotografie.

De bezoekers konden naar keuze met een dagkaart, een halve dagkaart, of een combinatiekaart voor het hele festival, bepalen welke projecties ze wilden bijwonen, (zie praktisch).

Iedere bezoeker kon een stem uitbrengen op zijn keuze van de mooiste foto in de BVNF expo. De uitslag van deze 'Prijs van het Publiek' werd tijdens de laatste voorstelling op zondagmiddag bekend gemaakt. In totaal waren er 839 stemmen uitgebracht. Zie de speciale pagina voor de uitslag van deze stemming, zie (expositie).


Op verschillende pagina's van deze website vindt u toegespitste info:

- het programma

- informatie over de 5 internationale gastsprekers

- informatie over de 5 BVNF sprekers

- informatie over de BVNF klankbeeldreeksen

- fototentoonstellingen en de prijs van het publiek

- praktische informatie - over kaartverkoop, over routes en logies, enz

- sponsors

©

Medewerkers op de BVNF-infostand - foto Elfriede Le Docte, BVNF

© Daniel Bols

Drukte aan de BVNF-infostand - foto Daniel Bols, BVNF

©

Bezoekers bij de expositie - foto Elfriede Le Docte, BVNF

BVNF © Eric Smellers

© Eric Smellers, klankbeeld 'Lofoten'

BVNF © Jo Bogaerts

© Jo Bogaerts, klankbeeld 'Kalahari Dorsland'