dinsdag, 06 oktober 2015 23:01

Doe in oktober 2015 mee met de Argus-Natuurpunt fotowedstrijd !

Geschreven door

banner Argus fotowedstrijd 300x250

Ben jij een van de beste natuurfotografen van Vlaanderen? Ben jij ook gefascineerd door natuur? En kick je erop om die prachtige wilde natuur vast te leggen op de gevoelige plaat? Dan is de ARGUS Natuurpunt Fotowedstrijd iets voor jou. Tot 31/10/15 kan je meedoen, wees er dus snel bij!

 

De Argus fotowedstrijd is al 10 jaar de grootste en belangrijkste wedstrijd rond natuur en milieu van België. Misschien heb je in het verleden al eens deelgenomen aan deze wedstrijd. Omdat Argus aan Natuurpunt gevraagd heeft om deze wedstrijd over te nemen noemt die de Argus-Natuurpunt fotowedstrijd en zijn er enkele veranderingen doorgevoerd. De focus ligt terug helemaal op natuurfotografie en er wordt nog meer dan vroeger al het geval was gezocht naar beelden die een boodschap kunnen uitdragen. Dat vinden we natuurlijk heel leuk! De organisatoren vragen daarom niet enkel je beste beelden, maar ook een klein tekstje uitleg.

Beelden opladen kan van 1 tot 31 oktober 2015!

Omdat de wedstrijd een zoektocht is naar de beste beelden die een thema kunnen uitdragen, zijn er vier thema's uitgekozen waar Natuurpunt rond werkt:

 1. Ongerepte natuur (in samenwerking met EOS):
  De wilde en robuuste natuur, maar ook de prachtige fauna en flora in hun natuurlijke omgeving die België of West-Europa rijk is.
 2. Onverwachte natuur (in samenwerking met VLM):
  De natuur op onverwachte plekken zoals in de stad, in de haven, op een industrieterrein. Dit kan in België of in West-Europa zijn.
 3. Natuur onder druk (in samenwerking met SNP Reizen):
  De Belgische en/of West-Europese natuur staat onder druk van klimaatverandering, milieuverontreiniging, versnippering en verlies van leefgebied voor planten en dieren.
 4. Mens en natuur (in samenwerking met ANB):
  De positieve wisselwerking die je hebt tussen mens en natuur, zoals natuurbeleving door jong en oud, vrijwilligers aan het werk voor het behoud van een bepaalde soort en/of in een natuurgebied ,... Dit kan in België of in West-Europa.

Het beeld mag afkomstig zijn uit een West-Europees land (België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk, Ierland) en moet via de beschrijving een link vertonen met de natuur in Vlaanderen of België.

Natuurpunt mag je ingezonden beelden uiteraard enkel gebruiken voor de communicatie rond de wedstrijd, maar iedere deelnemer maakt ook kans om zijn beelden in de Natuurpunt Agenda van 2017 te zien verschijnen. Dat is een leuke bonus, ook al zit je niet bij de winnaars. Als je wil kan je bij je deelname aanvinken dat Natuurpunt je beelden ruimer voor haar werking mag gebruiken, maar de keuze is aan jou.

De winnaars krijgen naast de grote eer die hen te beurt valt ook fameuze prijzen. De publiekprijs is bijvoorbeeld een natuurfotografiereis van 7 dagen voor 1 persoon naar Bulgarije, inclusief verplaatsing heen en terug. Elke categoriewinnaar krijgt 800 euro en er is nog wat anders leuks zoals een iPad, een digitale EOS-bibliotheek, Tamron lens, ...

Alle info op http://fotowedstrijd.natuurpunt.be/

facebookbanner argus fotowedstrijd 8 2015 1