zaterdag, 26 maart 2016 22:24

Foto Forum Brasschaat - 2-17 april 2016

Geschreven door

Van 2 tot en met 17 april gaat in Brasschaat een nieuw fotografie evenement door: FotoForum Brasschaat. Deze eerste editie is meteen heel ambitieus van opzet. Er zijn 8 gratis foto tentoonstellingen waaronder eentje van organisator Bernard Castelein en op 6 april komen 4 BVNF fotografen in actie. FotoForum Brasschaat spendeert aandacht aan een brede waaier van de fotografie, maar wie in natuurfotografie geïnteresseerd is komt vast en zeker ook aan zijn trekken.

Alle informatie (programma, locaties, openingstijden) vind je op: www.fotoforumbrasschaat.be  

Voormalige voorzitter van BVNF, Bernard Castelein, is de bezieler van het evenement. Zijn passie en perfectionisme kennend, kan het niet anders dat het een absolute aanrader is om er te gaan kijken. Uit de brede waaier van activiteiten pikken we de twee belangrijkste events voor de natuurfotograaf:

Madagascar: dubbeltentoonstelling en ‘bar Madagascar’

In de zalen Born en Thijs, vlakbij de Hemelhoeve in het park van Brasschaat stelt Bernard Castelein er in samenwerking met Pierrot Men, een Malagassische  fotograaf (www.pierrotmen.com) een dubbel -tentoonstelling voor: Madagaskar .01 en .02.  
Het dagelijkse leven van de Malagassische bevolking wordt in beeld gebracht. Maar ook de unieke natuur van dit eiland, met nieuw beeldmateriaal van in 2014 en 2015, komt uitvoerig aan bod.   Dat Madagaskar.02 ook de ondertitel ‘natuur dichtbij en veraf’ meekreeg, is evenmin toeval: er is immers ook ruimte voorbehouden voor een luik met beeldmateriaal dat Bernard Castelein in het afgelopen jaar  ‘dichtbij huis’ wist te maken, zeg maar in de omgeving van Brasschaat.
En om het helemaal aantrekkelijk te maken is er dit keer ook een ‘Bar Madagaskar’, waar je bij een drankje en een babbel het ruime fotoaanbod van FotoForum Brasschaat kan laten bezinken.
Openingstijden van de tentoonstellingen:
za & zo 2, 3, 9, 10,16 en 17 april van 10 tot 18 u
woe, do & vrij 6, 7, 8, 13, 14 en 15 april van 14 tot 18 u.

FotoForum2016 925pix

6 april vier BVNF fotografen + 7 april film Sebastiao Salgado

Op 6 april vanaf 20u vindt een projectie avond over natuurfotografie plaats, waar 4 BVNF fotografen aan meewerken: Jonny Verheyden, Chris Bal, Els Roos en Jan Roofthooft.
Op 7 april om 20u is er de niet te missen filmvertoning ‘Salt  of the Earth’, over Sebastiao Salgado.
Projectie natuurfotografie en film: telkens om 20 u in Theater Hemelhoeve, Gemeentepark 8 ( vlakbij zaal Born en Thijs) . Tickets voor deze vertoningen (slechts 3 euro!) bestel je  via , of telefonisch op  03 650 03 40 of via deze link in de rubriek programma op www.fotoforumbrasschaat.be 
De tentoonstellingen Madagaskar .01 en .02 en de Bar Madagaskar zijn open voor en na deze vertoningen.